STAATSMIJN BEATRIX, GEMISTE KANS OF ZEGEN?


Op dinsdag 12 maart 2019 verzorgt drs. Luc Wolters vanaf 19.30 uur in het Heemkundemuseum in Sint Odiliënberg een lezing met als titel Staatsmijn Beatrix, gemiste kans of zegen?
Aanmelden kan uitsluitend via lezingen@roerstreekmuseum.nl. Deelname kost € 2,50; voor leden van de Heemkundevereniging is de toegang gratis.
Luc Wolters (1970) studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Leiden. De lezing is gebaseerd op zijn in juni 2018 verschenen boek. Hierin wordt de voorgeschiedenis van de steenkolenmijn Beatrix beschreven. Deze zou bij Herkenbosch in natuurgebied de Meinweg komen te liggen. De aanleg van deze mijn behelsde veel beloften. Het moest de grootste mijn van Nederland en de modernste van Europa worden, die aan tenminste 3.500 werknemers emplooi zou gaan bieden. Om dit mogelijk te maken, was nieuwe infrastructuur nodig en moesten er veel nieuwe huizen en sociale voorzieningen komen. Na het schrappen van de mijnplannen in 1962 waren er protesten, werd de streekontwikkeling voltooid en krabbelde de Roerstreek veelal op eigen kracht weer op.
|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties