Magische midzomeravond met verhalenverteller op Aerwinkel


Posterholt - Beleef 21 juni een magische midzomeravond op Landgoed Kasteel Aerwinkel. Storyteller Abe de Verteller betovert dan het publiek in het schitterende landschapspark met meeslepende verhalen.

Abe vertelt tijdens de midzomernacht de Noordse mythe van Balder en de maretak. Dit tragische, prachtige verhaal behoort tot de hoogtepunten van de Noordse vertelcultuur en speelt zich af tijdens de Midzomer.

Daarnaast vertelt Abe de romantische Nederlandse sage ‘De koning der slangen’; een jonge boerenzoon moet zijn leven wagen tijdens de Midzomer om het hart van zijn geliefde te winnen. Zal hij het op kunnen nemen tegen de koning van het slangenvolk?

Bij Abe de Verteller zit verhalen vertellen in het bloed. Dat begon al in de jaren negentig tijdens de IVN-jongerenkampen, gezellig rond het kampvuur. Sinds 2004 is hij professioneel verhalenverteller. Verhalen vertellen is zijn passie. Zelf zegt hij daarover: “Ik vertel met expressie en emotie, met mijn hart en mijn handen, en met vuur en vlam!”

Abe trad de afgelopen jaren op tijdens diverse manifestaties, zoals Castlefest, Elfia, Gebroeders van Limburgfestival, in het Nederlands Openluchtmuseum en het Archeon, en op vele particuliere feesten en bijeenkomsten. In maart 2016 werd Abe de Verteller gekozen tot beste entertainer van het jaar tijdens de Fantasy Awards.

Kaarten

Kaarten voor het bijzondere midzomer event met Abe de Verteller, vrijdag 21 juni om 21.00 uur op Kasteel Aerwinkel, kosten 16 euro voor volwassenen en 8 euro voor jongeren tot en met 16 jaar. Kaartverkoop via www.cultureelaerwinkel.nl en aan de deur. Reserveren van kaarten en/of arrangementen is mogelijk via 06-21-92-47-02 en reserveren@cultureelaerwinkel.nl (vermeld dan uw naam, woonplaats en het gewenste aantal kaarten voor volwassenen en/of jongeren). Voor meer informatie gaat u naar www.cultureelaerwinkel.nl.

(foto Erwin van Dijk)
|Doorsturen