Sport

De Postertoren onderuit tegen Bergen


Schaakvereniging De Postertoren

Het bergbeklimmen is De Postertoren slecht bevallen. In de wedstrijd tegen Bergen, op 4 maart in thuishonk café De Sjmeed in Herkenbosch liepen de mannen uit Roerdalen tegen een harde 1-5 nederlaag aan.

De middag begon nog wel goed met twee remises van clubcoryfeeën Jan Hendrikx en Toon Kruijtzer, maar daarmee was het kruit verschoten en de koek op. Op de andere vier borden moesten Thieu van Pol, Frank Clevers, Rob Haarsma en Peter Jongen allen na taai verzet hun meerdere erkennen in de Noord-Limburgse tegenstanders.
Analyserend moest ruiterlijk worden toegegeven dat de tegenstander gewoon een maatje te groot was. Andere excuses zijn er immers niet in schaakland. Het veld is voor iedereen even glad, de stukken even groot en even zwaar, een nadeel van tegenwind is er niet, niemand speelt bergop of bergaf en de minuten duren voor iedereen even lang.

Met nog twee wedstrijden te spelen en een zevende plaats in een poule van acht, moet er nog een keer gewonnen worden om degradatie uit de 1e klasse te voorkomen.
Volgende wedstrijd is op 8 april uit in Schaesberg, waarna op 6 mei het seizoen wordt afgesloten tegen het team van Blerick. Voor beide wedstrijden zijn nog kaarten verkrijgbaar...
|Doorsturen